Първа титла за Бен Шелтън

22 Окт., 2023
89 преглеждания

 

Първа титла за Бен Шелтън

Първа титла за Бен Шелтън

Първа титла за Бен Шелтън

Бен Шелтън спечели титлата на турнира на твърди кортове в Токио (Япония) от сериите АТП 500 с награден фонд 2 022 700 долара.21-годишният Шелтън, който е полуфиналист от Откритото първенство на САЩ тази година, победи на финала Аслан Карацев (Русия) със 7:5, 6:1 за 84 минути. Така той завоюва първи трофей в първия финал в кариерата си на турнир от АТП.“Това означава много за мен и за моя екип.

Работим усилено от самото начало, за да изградим моята игра и да спечелим титли в АТП. Напоследък направих някои добри представяния. Виждате великите шампиони, те печелят титли, не стигат само до финали. Те са в състояние да поддържат нивото си през цялата седмица.

Не казвам, че все още съм на това ниво, но да мога да направя една силна седмица, да спечеля пет поредни мача в Токио е наистина специално“, каза американецът след успеха.Шелтън, който в момента е 19-и в световната ранглиста, ще се придвижи още по-напред в новата класация в понеделник. Той е вторият пореден американец, който печели трофея след Тейлър Фриц през 2022-а.

Menu Title