Четирима българи с уайлд кард за Sofia Open

1 Ное., 2023
37 преглеждания

 

Четирима българи с уайлд кард за Sofia Open

Четирима българи с уайлд кард за Sofia Open

Четирима българи с уайлд кард за Sofia Open

Голям стимул получиха българските тенисисти в навечерието на Sofia Open, който ще се проведе от 4 до 11 ноември. Националите за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха „уайлд кард“ за участие в основната схема на турнира от категория ATP 250.В основната схема при двойките с „уайлд кард“ се сдобиха героите от мача с Казахстан Александър Лазаров/Александър Донски, както и Янаки Милев/Пьотр Нестеров.„Уайлд кард“ за участие в квалификациите на сингъл пък взеха Адриан Андреев и Янаки Милев.

Валентин Димов, капитанът на България за „Купа Дейвис“, разясни решението за избора на играчи.„Обсъдихме с турнирния директор Орлин Станойчев, кои състезатели трябва да получат „уайлд кард“ и аз като капитан на „Купа Дейвис“ приоритетно избирам тези, които всеки път са насреща и са готови да играят за България“, обясни Димов. „Смятам, че се намират в доста добра форма и заслужено ги получават, както за сингъл, така и за двойки.“Димитър Кузманов е единственият тенисист, участвал във всички издания на Sofia Open.

Именно на този турнир той постигна най-голямата победа в кариерата си, надигравайки през 2021 г. Лоренцо Музети. Мико е рекордьор и по победи (24) на сингъл за България в Купа „Дейвис“.През миналата Александър Лазаров стигна осминафинал след победа над участника в NextGen финалите Иржи Лехечка, а след това бе на две точки от победата срещу Лоренцо Музети.

През май тази година Алекс скъса ахилес, но само четири месеца по-късно бе на корта за България срещу Казахстан.Янаки Милев отбеляза прогрес с близо 700 места в световната ранглиста последните 12 месеца. Пловдивчанинът в момента е №494, след като през ноември 2022-а бе 1177-и. Тази година Янаки спечели две титли от турнири на ITF и игра още два финала.

Адриан Андреев се завръща на Sofia Open след година отсъствие. Това ще е шестото му участие в турнира като през 2019-а бе на гейм от победата срещу тогавашния №45 в света Матю Ебдън.

Menu Title