Манарино спечели осмото издание на Sofia Open

11 Ное., 2023
60 преглеждания

 

Манарино спечели осмото издание на Sofia Open

Манарино спечели осмото издание на Sofia Open

Манарино спечели осмото издание на Sofia Open

Поставеният под №2 в основната схема Адриан Манарино спечели осмото издание на Sofia Open. Пред погледа на 7 800 зрители в „Арена София“, французинът победи на финала Джак Дрейпър (Великобритания) с 2:1 сета, в отделните части 7:6 (6), 2:6, 6:3 след 2:16 часа игра.Титлата е пета (5-10) в кариерата на Манарино и трета за сезона (след Нюпорт и Астана), като ще му осигури най-добро лично класиране в ранглистата (досегашното постижение бе №22 през 2018 г.) след 7-ото му участие на Sofia Open.

За Дрейпър това беше първо участие на финал в АТП Тура. Преди двубоя за трофея на Sofia Open 21-годишният англичанин беше в серия от 9 последователни победи (5 на Чаланджър в Бергамо (Италия) предишната седмица и 4 в София).Двубоят започна с пробив на сметката на Манарино, но Дрейпър отговори моментално и с рибрейк изравни резултата – 1:1. Следващите 10 гейма минаха под доминация на сервиращите и в тях не се стигна до нито една точка за пробив.

Така изходът на сета се реши в тайбрек, в който Манарино се наложи с 8:6 точки, реализирайки втория си сетбол.С пробив, този път за Дрейпър, започна и вторият сет. 21-годишният тенисист успя да затвърди преднината си, а в петия гейм направи нов брейк, с който на практика си подпечата успеха в сета, който затвори с гейм на 0 за 6:2.Във финалния сет Манарино стигна първи до точка за пробив, която успя да реализира и поведе с 4:2 гейма, след което затвърди с гейм на 30, доближавайки се максимално близо до успеха.

Сервирайки за двубоя Манарино трябваше да спасява две последователни точки за пробив, но Дрейпър „помогна“ с няколко непредизвикани грешки, последната от които му коства загубата.

Menu Title