Александър Зверев се оттегли от Sofia Open 2023

4 Ное., 2023
43 преглеждания

 

Александър Зверев се оттегли от Sofia Open 2023

Александър Зверев се оттегли от Sofia Open 2023

Александър Зверев се оттегли от Sofia Open 2023

Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър Зверев няма да участва в българския турнир от сериите АТР 250. Германецът имаше огромното желание да уважи феновете в България, но оттегли подадената в последния момент заявка по решение на своя треньорски екип. Беше преценено, че е по-добре усилията му да бъдат съсредоточени върху участието му във Финалите на АТР в Торино (12-19 ноември).Зверев си осигури място в заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти едва снощи, поради което програмата му претърпя промяна в последния момент.

„Като турнирен директор и от името на многобройните фенове на тениса изразявам изключително разочарование. Същевременно оставам уверен, че турнирът ще запази високото си качество благодарение на останалите звезди от световна класа. Турнирът остава и великолепна възможност за развитие на българските играчи, които ще имат шанс да се изправят срещу някои от най-добрите тенисисти в света“, коментира турнирният директор Орлин Станойчев.Позицията като водач в основната схема заема Лоренцо Музети.

След отказването на Зверев последното място в жребия получава сънародникът му Максимилиан Мартерер, който е бивш 1/4-финалист на Sofia Open (2018). Церемонията по теглене ще се проведе тази вечер от 19:30 ч. в студиото на Нова телевизия и ще бъде излъчвана пряко в ефира на Диема спорт 3.

Menu Title