Първи финал за Джак Дрейпър

10 Ное., 2023
62 преглеждания

 

Първи финал за Джак Дрейпър

Първи финал за Джак Дрейпър

Първи финал за Джак Дрейпър

Джак Дрейпър се класира за финала на осмото издание на Sofia Open. 21-годишният англичанин се наложи с 6:3, 6:4 над третия поставен Ян-Ленард Щруф (Германия) след 1:24 часа игра в „Арена София“. От началото на седмицата Дрейпър продължава да няма загубен сет! Неговият опонент във финала ще бъде определен от двубоя между Павел Котов и втория поставен Адриан Манарино.

С победата днес Дрейпър стана най-младият представител на Великобритания, който достига до финал в Тура след Анди Мъри (2009 г., Маями).Щруф първи стигна до пробив в срещата, взимайки ранен аванс за 2:1 гейма. Това беше и едва вторият път от началото на турнира, в който Дрейпър губи свой сервис гейм (първият бе срещу Лоренцо Музети).

21-годишният англичанин обаче отговори подобаващо и записа серия от 4 последователни гейма, повеждайки с 5:2. Сервирайки за сета Дрейпър взе подаването си на 30 и след 36 минути игра поведе в резултата с 6:3. В първите два гейма на втората част Щруф пропусна общо 5 точки за пробив. Дрейпър търпеливо дочака своя момент, който дойде в седмия гейм, проби за 4:3 и до края на срещата не позволи на опонента му да се върне в мача.

Menu Title