Григор Димитров загуби с продължение от Рубльов

24 Дек., 2023
36 преглеждания

 

Григор Димитров загуби с продължение от Рубльов

Григор Димитров загуби с продължение от Рубльов

Григор Димитров загуби с продължение от Рубльов

Григор Димитров записа победа на сингъл и загуба на двойки в последния ден на демонстративния отборен турнир Световна тенис лига в Абу Даби, но неговият тим Кайтс отстъпи на финала и трофеят в надпреварата отиде за тима на Ийгълс. В последния мач на сингъл българинът надигра Андрей Рубльов с 6:3 и се стигна до продължение, в което Димитров трябваше да спечели три поредни гейма, докато руснакът се нуждаеше от един. В крайна сметка в продължението двамата си размениха по един гейм за крайното 7:4 и това даде титлата на Ийгълс. Правилата на турнира са такива, че ако последната среща бъде спечелена от представителя на изоставащия тим, то ще има продължения и се играе или до гейм за представителя, който чийто отбор води или до изравняване на резултата.

В случая тимът на Григор губеше с три гейма и той трябваше да спечели три. Българинът взе първия и увеличи напрежението, но Рубльов спечели следващия. Преди това Григор загуби на двойки в тандем с Лойд Харис от Даниил Медведев и Андрей Рубльов с 3:6. Руснаците направиха един пробив в осмия гейм и това бе ключовият момент в спора.

Така той приключи участието си на сингъл с две победи – над Тейлър Фриц и Рубльов и две загуби от Рубльов и Каспър Рууд. След посрещането на Коледа българинът тръгва към Австралия, където ще участва в турнир от ATP 250 в Бризбън, където е под номер 2 в схемата.

Menu Title