Надал с втори впечатляващ успех след завръщането

4 Ян., 2024
33 преглеждания

 

Надал с втори впечатляващ успех след завръщането

Надал с втори впечатляващ успех след завръщането

Надал с втори впечатляващ успех след завръщането

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на АТП 250 турнира на твърди кортове в Бризбън, Австралия. Бившият водач в ранглистата се наложи убедително с 6:1, 6:2 над представителя на домакините Джейсън Кублер. Двубоят продължи час и 20 минути, през които Матадора не загуби нито веднъж подаването си. „Започнах да играя много силно в началото, с много увереност.

Видях че той е солиден от основната линия и бях готов за неговата игра. Всичко се получи отлично, това беше позитивен мач. Имам шанс да играя и утре, за мен това означава много. Щастлив съм, искам да благодаря на всички за подкрепата“, каза Надал в интервюто на корта.

„Трябват ми мачове и здраве. Трябва да продължавам да тренирам. Последните два мача помагат със сигурност. За мен всяка възможност да играя е отлична новина.

Завръщам се след дълга пауза, усещам, че мога да се състезавам. Това е всичко, което искам. Да видим какво ще се случи от тук нататък“, добави още Рафа.На четвъртфиналите Надал ще срещне още един представител на Австралия – Джордан Томпсън.

Матадора е в половината на Григор Димитров, като дуел между двамата е възможен на полуфиналите. Припомняме, че на старта Надал победи в два сета бившия №3 в света Доминик Тийм. От началото на турнира испанецът не е загубил нито веднъж подаването си.

Menu Title