Много работа за Григор Димитров през февруари

5 Февр., 2024
25 преглеждания

 

Много работа за Григор Димитров през февруари

Много работа за Григор Димитров през февруари

Много работа за Григор Димитров през февруари

Григор Димитров ще има интензивна програма през месец февруари. Най-добрият български тенисист си взе кратка почивка след страхотния старт на годината, който имаше в Австралия. Димитров спечели (за втори път след 2017 г.) трофея от надпреварата в Бризбън (АТП 250), след което достигна до третия кръг на Australian Open (отстъпи пред Нуно Боржеш).

Тенис емоциите в тези и други големи спортни турнири пък винаги са гарантирани със sesame бонус код.След няколко дни на родна земя, които изкара предимно в Хасково и София, Димитров отново е в състезателен режим и тренира за завръщането си на корта в Европа, което ще се случи на турнира на твърди кортове в зала The Open 13 Provence в Марсилия (5-11 февруари). В красивия френски град Димитров ще участва за четвърти път, но до момента може да се похвали с една единствена победа в основна схема, която записа миналата година. Българинът ще бъде сред първите четирима поставени в схемата и ще започне директно от II кръг (осминафинали).

Седмица по-късно, в периода 12-18 февруари, ще се проведе надпреварата в ABN AMRO в Ротердам – един от любимите за Димитров турнири. Най-добрият ни тенисист е финалист в зала „Ахой“ от 2018 г. (отстъпи на финала пред Роджър Федерер), като освен това има и две участия на полуфиналите (през 2013 г. отстъпи пред Хуан Манртин дел Потро и през 2023 г.

, отстъпи пред Даниил Медведев). Именно в Ротердам Димитров записа първия си голям успех в професионалния тур, когато през 2009 г. победи в първия кръг Томаш Бердих, след което отстъпи пред Рафаел Надал в паметен двубой в три сета. Тази година турнирът в Ротердам се очертава да бъде изключително силен, като участие са заявили финалистите от Откритото първенство на Австралия – Даниил Медведев и Яник Синер, както и играчи като Андрей Рубльов, Холгер Руне, Феликс Оже-Алиасим (шампион в турнира от 2022 г.

), Хуберт Хуркач и др. И ако Ротердам е сред любимите места за Димитров, то какво да кажем за Акапулко. След две участия в Европа първата ни ракета ще се отправи към Мексико, където ще участва в местния АТП 500 турнир – Abierto Mexicano Telcel (26 февруари – 2 март). Точно преди 10 години Димитров вдигна трофея в красивия курорт, побеждавайки на финала Кевин Андерсън (Република Южна Африка) в три напрегнати сета – 7:6 (1), 3:6, 7:6 (5).

Димитров има и полуфинал от сезон 2020, когато беше спрян от Рафаел Надал. За последно българинът игра в Акапулко през 2022 г., когато допусна шокираща загуба в първия кръг от Стефан Козлов, който по това време беше извън първите 120 в класацията на АТП. Именно титлата в Акапулко е единствената от сериите АТП 500, която Димитров е печелил в кариерата си до момента.

След Мексико, Димитров ще пътува за САЩ, където през март са първите два Мастърс 1000 турнира за сезона – в Индиън Уелс и Маями.

Menu Title