Кузманов отпадна след 5 пропуснати мачбола

21 Февр., 2024
19 преглеждания

 

Кузманов отпадна след 5 пропуснати мачбола

Кузманов отпадна след 5 пропуснати мачбола

Кузманов отпадна след 5 пропуснати мачбола

Димитър Кузманов пропусна пет мачбола и отпадна драматично във втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите „Чалънджър“ в Тенерифе (Испания) с награден фонд 74 825 евро. Втората ракета на България загуби с 6:4, 6:7 (4), 5:7 от Йозеф Ковалик, който е номер 232 в световната ранглиста. Срещата продължи 3 часа и 27 минути.Кузманов проби за 4:2 в първия сет, а при 5:3 пропусна сетбол на собствен сервис.

Мико все пак спечели първия сет след решителен пробив в десетия гейм.Българинът навакса пробив пасив и изравни за 5:5 във втората част. Кузманов поведе с 6:5 и 40-0 при сервис на Ковалик, но не успя да се възползва от три мачбола. В тайбрека Ковалик поведе с 6-1 точки и от четвъртата си възможност изравни резултата в сетовете.

Кузманов проби за 5:4 в третата решителна част и сервира за спечелване на мача. Мико поведе с 40-15 и пропусна още два мачбола, а след това беше пробит. При 5:6 Кузманов изостана с 0-40 и Ковалик спечели мача от втория си мачбол.За класирането си за втория кръг Кузманов заработи 6 точки за световната ранглиста.

По-късно днес Адриан Андреев ще играе във втория кръг на турнира в Испания срещу Джовани Фонио от Италия.

Menu Title