Мъри поглежда към последно участие на Олимпийски игри

28 Февр., 2024
20 преглеждания

 

Мъри поглежда към последно участие на Олимпийски игри

Мъри поглежда към последно участие на Олимпийски игри

Мъри поглежда към последно участие на Олимпийски игри

Бившият №1 в световната тенис ранглиста Анди Мъри сподели, че се надява да вземе участие на предстоящите Олимпийски игри в Париж през лятото. 36-годишният тенисист каза, че му остават „няколко месеца“ в професионалния спорт и участие в Париж ще бъде сред приоритетите му.„Надявам се, че ще получа възможността да се конкурирам на олимпийски игри още веднъж“, каза Мъри, който спечели златен Олимпийски медал на единично в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016.Носителят на три титли от турнири от Големия шлем е категоричен, че медалът от Лондон 2012, когато на финала победи Роджър Федерер (Швейцария), е най-голямото постижение в кариерата му.

Шотландецът постави под въпрос продължаването на кариерата си още през 2019 г., след като претърпя операция на тезобедрената става.„Когато дойде време да се сбогувам с тениса, ще го обявя още преди последния ми турнир. Дали ще го сторя няколко месеца по-рано, честно казано, не знам.

Няма правилен начин да завършиш кариерата си, при всеки е различно. Това, което е правилно за Роджър Федерер, не е задължително да бъде правилно за Рафа Надал или за Новак Джокович“, коментира Мъри пред „Радио Би Би Си“.Олимпийските игри в Париж започват на 26 юли, само две седмици след края на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън, който ще се проведе в периода 1-14 юли на кортовете на „Ол Ингланд Клъб“ в Лондон.

Menu Title