17 поредна победа за Яник Синер

11 Мар., 2024
14 преглеждания

 

17 поредна победа за Яник Синер

17 поредна победа за Яник Синер

17 поредна победа за Яник Синер

Яник Синер продължава с впечатляващото си представяне от последните няколко месеца. Италианецът записа 17-ата си последователна победа в тура, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Ян-Ленард Щруф и се класира за IV кръг (осминафинали) на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. „Опитах се да играя със самочувствие и да сервирам добре, когато съм поставен под напрежение. Точно това и направих“, коментира Синер след срещата.

От началото на 2024 г. италианецът няма загуба (14-0). Той спечели титли от Australian Open и Ротердам, като при ново силно представяне тази седмица може да се изкачи до №2 в ранглистата. В спор за място на четвъртфиналите Синер ще срещне един от представителите на домакините Бен Шелтън.

Синер се поздрави с успеха след 74 минути игра, като отрази всички 3 точки за пробив, които се откриха пред Щруф. В същото време 22-годишният италианец успя по веднъж на сет да се справи с началния удар на германеца. По-рано през деня с победа се поздрави и №10 в схемата Алекс Де Минор, който се наложи със 7:5, 6:0 над Александър Бублик. Австралиецът затвърди отличната форма, в която се намира в последните седмици, след като достигна до финала в Ротердам (загуби от Синер) и триумфира в Акапулко.

В спор за място на четвъртфиналите Де Минор ще срещне Александър Зверев, който също записа успех в два сета – 7:6 (7), 6:3 над №27 в схемата Талон Грийкспоор. Зверев, който се класира за IV кръг в Индиън Уелс за четвърти път в кариерата си, отрази два сетбола в тайбрека на първата част.

Menu Title