Синер не остави шанс на Григор Димитров във финала

31 Мар., 2024
19 преглеждания

 

Синер не остави шанс на Григор Димитров във финала

Синер не остави шанс на Григор Димитров във финала

Синер не остави шанс на Григор Димитров във финала

Григор Димитров не успя да спечели титлата на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями, който е с награден фонд от 8.995 милиона щатски долара. Българинът отстъпи във финала с 3:6, 1:6 на №3 в световната ранглиста Яник Синер от Италия. Срещата продължи 74 минути.

Това беше първи финал за Григор на турнира в Маями. Първата ракета на България стигна до големия двубой след страхотни победи над трима играчи от топ 10 – Карлос Алкарас (№2), Александър Зверев (№5) и Хуберт Хуркач (№9).Със страхотното си представяне на турнира Димитров се завръща в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2018 година насам. От утре той ще бъде №9 в света.

От началото на годината Григор има 20 победи и само 5 загуби. Това беше трети финал за Димитров от сериите Мастърс 1000. През 2017 г. той триумфира с титлата в Синсинати, а в края на миналия сезон загуби в Париж от Новак Джокович.

За Григор това беше трети финал през тази година. През януари Гришо триумфира с титлата на турнира на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия), а през февруари игра финал на ATP 250 турнира на твърда настилка в зала в Марсилия.С днешната си победа Синер пък води с 3:1 успеха в преките мачове срещу Димитров. Двукратният шампион от София е с удивителен баланс от 22 победи и само 1 загуба през тази година, като отстъпи само на полуфиналите в Индиън Уелс на Карлос Алкарас.

Димитров стигна първи до точка пробив в мача срещу Синер при 2:2 гейма, но не успя да се възползва. Италианецът успя да пробие за да поведе с 4:2 гейма, а след това направи още един брейк за 6:3.Във втория сет Синер спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1.

Menu Title