Гарбине Мугуруса с измъчен успех

29 Сеп., 2017
301 преглеждания

 

Гарбине Мугуруса с измъчен успех

Гарбине Мугуруса с измъчен успех

Гарбине Мугуруса с измъчен успех

Водачката в схемата Гарбине Мугуруса имаше нужда от повече от два часа престой на корта, за да се справи с Магда Линет и да се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ухан, Китай. Световната №1 се наложи с 6:2, 1:6, 6:4 и си осигури сблъсъск с Елена Остапенко в следващия кръг. Началото на срещата по никакъв начин не вещаеше подобна драматична развръзка. В откриващия сет Мугуруса игра агресивно, наниза 10 печеливши удара и с лекота поведе в резултата.

Заемащата 88-о място в ранглистата Линет обаче изобщо не се притесни от негативното начало. Във втората част 25-годишната полякиня започна да движи Мугуруса от единия до другия край на игрището и това даде резултат. Испанката започна да греши все по-често и в един момент Линет имаше комфортния аванс от 5:0 гейма. До края на сета Мугуруса взе един гейм, с който се размина с „лешник“.

Финалният сет на срещата се разви по меко казано странен начин. В първите 5 гейма пробиви нямаше и Мугуруса водеше с 3:2. Тя проби за 4:2, след което до края на мача нито една от двете не успя да съхрани подаването си.

Menu Title