Леонид Шейнгезихт : Мога да победя всеки

14 Дек., 2017
216 преглеждания

 

Леонид Шейнгезихт : Мога да победя всеки

Леонид Шейнгезихт : Мога да победя всеки

Леонид Шейнгезихт : Мога да победя всеки

Леонид Шейнгезихт e роден в Санкт Петербург, родителите му са руснаци, но прадядо му е бесарабски българин. През 2015-та той е определен за „Тенисист на годината“ в Европа при 16-годишните. Печелил е почти всички авторитетни турнири в света при децата. Шейнгезихт даде интервю за сайта на БФТенис.

В него той разказа за себе си, за изминалата година, за бъдещите си планове и мечти.- Леонид, разкажи ни нещо за теб. От кога се занимаваш с тенис? Как започна и кой те запали по този спорт?

– На петгодишна възраст живеех в Ялта, Крим. Майка ми ме заведе в детска спортна школа. Започнах да играя футбол. В непосредствена близост до футболното игрище се намираха тенис кортове.

Заинтересувах се и се опитах да играя. Хванах ракетата и започнах да работя с треньор. Треньорът казал на родителите ми, че трябва да практикувам тенис и така започна всичко.- Кога започна да тренираш сериозно?

– От този момент нататък от 5-годишен непрекъснато се занимавам с тенис.- Къде тренираш в момента? Как се подготвяш?- Аз тренирам в град Матаро.

Той се намира на 40 километра северно от Барселона.- Защо реши да се състезаваш за България?- Имам български корени. Аз съм близо до българската култура.

Разбирам българския манталитет. Много съм благодарен на Българската федерация по тенис за помощта и подкрепата.- Кои са най-хубавите моменти от 2017 година? – Финалите на турнира в Тунис през януари, участието на Ролан Гарос през юни, класирането на полуфинал на турнир в Холандия през юли, победата на турнир в Испания на двойки през октомври и класирането на финал на турнира в Перу на двойки през ноември.

– А най-трудните?- Шампионатът на Европа и турнирите от първа категория.- Кога ще започне за теб новият сезон?- Надявам се началото на сезона през 2018 г.

да бъде в Австралия през януари.- Какви цели си поставяш за 2018 година?- Надявам се на успешно участие на турнирите на Junior Grand Slam, да спечеля медал на Европейското първенство и да стигна до Топ 8 в ранглистата на Junior ITF.- Как виждаш конкуренцията?

– Аз съм в състояние да победя всеки противник. Аз съм основният съперник на себе си. За мен най-важното е да се справя с емоциите и психиката си. – Имаш ли любима настилка за игра?

– Нямам предпочитана настилка. – До къде се простират мечтите ти в тениса? – Мечтая да спечеля няколко турнира от Големия шлем.- Имаш ли различни хобита извън тениса?

– Много обичам животните.- Освен тенис гледаш ли и други спортове? – Гледам отборните спортове – футбол, хокей, волейбол, баскетбол, хандбал и ръгби.- Суеверен ли си?

– Уви – да! Суеверен съм. – Какво обичаш да правиш в свободното си време? – Нямам никакво свободно време!

– Какво си би пожелал за 2018 година в личен и професионален план? – Да отида в университет и да постигна съвършенство в играта.

Menu Title