Маестрото допълни финалното каре (снимки)

24 Ян., 2018
290 преглеждания

 

Маестрото допълни финалното каре (снимки)

Маестрото допълни финалното каре (снимки)

Маестрото допълни финалното каре (снимки)

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Открития шампионат на Австралия за рекорден 14-и път. Това стана факт, след като швейцарецът победи Томаш Бердих с 3:0 сета, в отделните части 7:6 (1), 6:3, 6:4. От началото на турнира Федерер продължава да няма загубен сет. Неговият съперник на полуфиналите ще бъде сензацията от Корея Хьон Чун, който по-рано в надпреварата елиминира 4-ия поставен Александър Зверев и 6-кратния шампион Новак Джокович.

Томаш Бердих започна отлично двубоя и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. При 5:3 чехът сервира за сета, но след изключително продължителен гейм и няколко магически удара на Федерер, пробивът беше върнат. В последствие се стигна до тайбрек, където Маестрото се наложи със 7:1 точки. Взел веднъж превес в двубоя, шампионът Федерер нямаше никакви проблеми да довърши опонента си в три сета.

На всичкото отгоре Бердих получи травма в началото на третия сет и видимо изпитваше дискомфорт. ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА РОДЖЪР ФЕДЕРЕРДругият полуфинал в турнира противопоставя Марин Чилич и Кайл Едмънд.

Menu Title