Провал за шампионката от миналата година

16 Авг., 2018
295 преглеждания

 

Провал за шампионката от миналата година

Провал за шампионката от миналата година

Провал за шампионката от миналата година

Шампионката от миналия сезон Гарбине Мугуруса отпадна от турнира в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2.87 милиона долара. В среща от втория кръг поставената под номер седем в схемата испанка изненадващо отстъпи с 6:2, 4:6, 4:6 срещу Леся Цуренко.Мугуруса спечели първата част с 6:2 и поведе с 3:0 във втория сет, но след това спечели само един гейм и украинката изравни резултата в срещата.

Непоставената Цуренко поведе с 5:4 в третия сет и спечели двубоя от първата си възможност след удар в аут на испанката.Лесия Цуренко печели среща с тенисистка от топ 10 на световната ранглиста за първи път след 2015 година. Украинката взе реванш за поражението си срещу Мугуруса на „Ролан Гарос“ 2017. В третия кръг на турнира Цуренко ще се изправи срещу рускинята Екатерина Макарова, която победи с 6:2, 6:0 Ализе Корне от Франция.

Мугуруса от своя страна ще изпадне от Топ 10 в понеделник. За последно тя без извън призовата десетка на 2 юли 2017 година.Номер четири в основната схема Анжелик Кербер също се класира за следващия кръг. Германката, която е финалистка на турнира в щата Охайо през 2012 и 2016 година, победи с 4:6, 7:5, 6:4 рускинята Анастасия Павлюченкова.

Следващата противничка на Кербер е Медисън Кийс. Представителката на домакините, която е номер 13 в схемата, спечели лесно с 6:2, 6:2 срещу италианката Камила Джорджи.Поставената под номер две Каролин Вожняцки отпадна, след като се отказа от мача с Кики Бертенс. Холандката спечели първата част с 6:4, след което датчанката прекрати участието си в двубоя заради контузия.

Menu Title