Григор Димитров даде преднина на Европа (видео)

21 Сеп., 2018
387 преглеждания

 

Григор Димитров даде преднина на Европа (видео)

Григор Димитров даде преднина на Европа (видео)

Григор Димитров даде преднина на Европа (видео)

Григор Димитров победи Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 и даде преднина на отбора на Европа срещу този на Света в „Лейвър Къп“. Българинът изигра перфектен първи сет, в който загуби само един гейм. През втората част Димитров отново излезе с пробив напред, но Тиафо изравни. При 4:4 българинът направи нов брейк, след което с гейм на 0 си подпечата успеха.

„Искам да благодаря на всички фенове, има толкова много история в тази зала, в целия комплекс. Невероятна подкрепа от трибуните, щастлив съм, че отворих серията в наша полза и сега остава да поиграят останалите от ъгъла. Той е много сериозен съперник, преди 4-5 седмици направихме съвсем различен мач и знаех какво да очаквам. Той тук се чувства като у дома си и трябваше да съм много концентрирам и да се възползвам от всяка възможност.

Първият сет беше много хубав, играх много чисто и се възползвах от правилно подбраните удари. Невероятно е Федерер и Джокович да са в моето поле и да ме подкрепят, беше странно и приятно, защото обикновено са от другата страна на корта. Дано всички да се наслаждават на това събитие“, каза Димитров след мача.Българинът откри резултата в мача с останалия свят, а по-късно тази вечер ще се изиграят още два мача на единично и един на двойки.

Демонстративният турнир продължава до неделя.

Menu Title