Пьотр Нестеров: Това беше най-добрата ми година

19 Дек., 2018
123 преглеждания

 

Пьотр Нестеров: Това беше най-добрата ми година

Пьотр Нестеров: Това беше най-добрата ми година

Пьотр Нестеров: Това беше най-добрата ми година

Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст. През тази година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г. на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също така Пьотр триумфира с титлите на турнира до 16 год.

от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Пьотр завършва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 г. Нестеров даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.- Пьотр, честито поредно признание.

Беше избран за тенисист номер 1 на годината за юноши до 16 години от Тенис Европа. Какво означава за теб тази награда?- За мен това е изключително голямо признание и съм много щастлив. Това е най-добрата ми година на международно ниво.

Искам специално да поздравя и благодаря на личния ми треньор Кристиян Илиев, че беше с мен през цялата тази година и много ми помогна за успехите.- Една от наградите е едноседмичен лагер в академия „Муратоглу“. Смяташ ли, че това ще ти помогне за бъдещето развитие?- Това е отличен шанс, за да видя как се работи в тази прочута академия.

Знам, че много добри състезатели тренират там. Аз вече имах такава възможност, когато бях на 11 и спечелих силен турнир във Франция. За съжаление тогава не успя да отида, но през следващата година ще направя всички възможно да се възползвам от тази възможност.- Как върви подготовката ти и на какво наблягаш в момента?

– В момента съм във Варна и тренирам много усърдно. Сега се готвя за европейската зимна купа във Варна, която ще се проведе в началото на февруари. Преди това ще играя на турнир в Анталия от трета категория на ITF от 14 януари.- На какви турнири ще наблегнеш през следващата година?

– Вече ще наблягам повече на турнири за юноши от ITF до 18 години. Там има повече смисъл да се играе, за да успея да спечеля по-добър ранкинг. По този начин в бъдеще ще мога да играя в турнири на ATP и чалънджъри.- Кой беше най-силният ти момент през годината?

– Определено спечелването на Мастърса. Там изиграх три мача, но всеки един беше под голямо напрежение. Много се радвам, че успях да спечеля, защото това е най-силният турнир през годината. Най-добрият ми мач беше на полуфинала срещу Стефан Попович, където победих в два сета.

– Какво си пожелаваш за следващата година ?- Най вече здраве и късмет. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис за подкрепата от финансово и всякакво естество. Също така на Министерството на младежта и спорта и разбира се на личния ми треньор Кристиян Илиев.

Menu Title