Сайтът на WTA: Брилянтна Пиронкова

31 май, 2016
256 преглеждания

 

Сайтът на WTA: Брилянтна Пиронкова

Сайтът на WTA: Брилянтна Пиронкова

Сайтът на WTA: Брилянтна Пиронкова

Сайтът на WTA определи като брилянтна победата на Цветана Пиронкова над Агниешка Радванска на осминафиналите на „Ролан Гарос“. Цвети обърна номер 2 в света Агниешка Радванска с 2:6, 6:3, 6:3 и се класира на четвъртфинал на турнира. „Цветана Пиронкова направи зрелищно завръщане в мача и отстрани поставената под номер 2 Агниешка Радванска, за да се класира на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“.Мачът бе спрян в неделя вечерта, като Радванска водеше категорично с 6:2, 6:0.

Тежките условия продължиха почти 48 часа. Вдъхновената Пиронкова се върна на корта и спечели 10 поредни гейма, за да обърне мача. Радванска завърши мача с немощен форхенд в мрежата. Така Пиронкова стана първата българка от десет години насам, която стига до най-добрите осем в Париж.

След мача Радванска, която поиска и лекарска намеса заради болки в китката по време на третия сет, очевидно имаше проблеми в тежките условия на корта. След мача тя трудно сдържаше и разочарованието си. „Само след няколко удара топката ставаше много тежка. Освен това беше хлъзгава.

Всичко започна да става много тежко. Какво да направя? Всеки следващ ден положението беше по-тежко и по-тежко“, каза Радванска след мача.

Menu Title