Класиката не остарява

15 Мар., 2019
199 преглеждания

 

Класиката не остарява

Класиката не остарява

Класиката не остарява

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Швейцарецът, носител на рекордните на 20 титли от Големия шлем, се наложи с 6:4, 6:4 над Хуберт Хуркаж (22 годишен, Полша) за малко повече от час игра.В следващия кръг Федерер очаква победителя от срещата Рафаел Надал – Карен Хачанов, които играят тази вечер. Маестрото проведе двубоя по класически за него начин – с по един пробив в двата сета.

Брейк за преднина 3:2 в първия и 2:1 гейма във втория сет се оказаха напълно достатъчни за крайния успех. На няколко пъти в течение на двубоя, дори сервирайки за неговия край, Федерер трябваше да отразява точки за пробив, но се справи с лекота. От началото на турнира Федерер няма загубен сет, а показателите му от началото на сезона вече са 12-1 победи. В събота Федерер ще излезе на полуфинали в Индиън Уелс за 12-и път.

Той дели първото място в историята на турнира по брой спечелени титли – 5, колкото има и актуалният водач в световната ранглиста Новак Джокович.Преди дни Федерер спечели титла №100 в кариерата си, триумфирайки на твърдите кортове в Дубай. Пред него, по този показател, е само американецът Джими Конърс (109 титли).

Menu Title