Медведев изненада неприятно Джокович

19 Апр., 2019
290 преглеждания

 

Медведев изненада неприятно Джокович

Медведев изненада неприятно Джокович

Медведев изненада неприятно Джокович

Данийл Медведев поднесе изненадата на четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, след като победи световния №1 Новак Джокович с 2:1 сета, в отделните части 6:3, 4:6, 6:2. На полуфиналите руснакът ще играе с друг представител на Сърбия – Душан Лайович. Медведев започна впечатляващо двубоя и успя да направи два пробива в първия сет, които се оказаха напълно достатъчни за преднина 6:3. През втората част Джокович поизчисти грешките от играта си и успя да вкара мача в решаващ трети сет, където всичко се разви срещу сърбина.

Световният №1 допусна нетипично голям брой грешки във важните моменти, а Медведев се възползва и поведе с 5:1, като при този резултат сервира за мача. Ноле успя да върне един от пробивите, но последва нов брейк на неговото подаване и мачът свърши. „Разбира се, че съм разочарован, но не съм притеснен“, коментира Джокович след двубоя. „Това е първият ми турнир на клей за сезона.

Условията за игра бяха тежки. Важното е да намеря най-добрата си форма за „Ролан Гарос“, това е целта“. Това е първа победа за Медведев над действащ №1 в света, както и втора над тенисист от Топ 10. В събота руснакът за първи път в кариерата си ще играе на полуфинал на турнир от Мастърс 1000 сериите.

Припомняме, че по-рано през сезона Медведев спечели титлата от турнира в зала в София. Руснакът е тенисистът с най-много победи от началото на сезона – 21. Роджър Федерер и Стефанос Циципас са втори и трети в тази класация с по 18.

Menu Title