Джокович се пребори за място на нов финал

12 Юли, 2019
316 преглеждания

 

Джокович се пребори за място на нов финал

Джокович се пребори за място на нов финал

Джокович се пребори за място на нов финал

Новак Джокович ще играе за трофея на Уимбълдън за втори пореден и общо шести път в кариерата си. В първия полуфинален двубой, сърбинът се наложи с 3:1 сета над Роберто Баутиста Агут, в отделните части 6:2, 4:6, 6:3, 6:2.Двамата предложиха страхотно зрелище, в което изобилстваха дълги разигравания от основната линия, често надвишаващи 30 удара. Шампионът от миналата година спечели бързо първия сет, в който се поздрави с два пробива.

В началото на втората част Баутиста Агут значително подобри представянето и заслужено стигна до пробив, който умело успя да съхрани и да изравни резултата. Ключът към изхода на третия сет, а и не целия мач, се оказаха шестият и седмият гейм. Джокович успя да пробие за 4:2, след което изоставаше с 15:40 при негов сервис. След разиграване, продължило рекордните 45 удара и спечелено от Ноле с бекхенд-уинър по правата, сърбинът стигна до 40:40, а малко по-късно успя успешно да затвърди пробива.

До края на мача за Ноле стана по-лесно, той пречупи тотално испанския си опонент и загуби общо само още два гейма. Съперникът на Джокович във финала ще бъде определен от сблъка между Рафаел Надал и Роджър Федерер.„За мен този турнир се разви прекрасно. Да си на финал е сбъдната мечта и голямо предизвикателство.

Трябваше да покажа стабилна игра, това е полуфинал в турнир от Големия шлем. Моят противник се справи много добре, успя да извади наяве най-добрия си тенис. В началото на втория сет той ме затрудни много. Имаше равностойни моменти и в третия сет и мачът можеше да се развие и в друга посока“, коментира Джокович секунди след успеха.

Menu Title