Четири победи делят Новак Джокович от първото място

12 Ное., 2019
316 преглеждания

 

Четири победи делят Новак Джокович от първото място

Четири победи делят Новак Джокович от първото място

Четири победи делят Новак Джокович от първото място

Най-добрите 8 тенисисти се вкопчиха в битка за трофея от финалите на АТП в Лондон, но за двама от тях залогът е още по-голям: първото място в света. Рафаел Надал започна надпреварата с преднина от 640 точки пред Новак Джокович, но с 1500 „на масата“ всичко може да се случи. Сърбинът започна надпреварата с победа над Матео Беретини, която му осигури 200 точки и дистанцията с Матадора вече е само 440 точки. Рафа пък стъпи накриво и загуби първия си мач от шампиона от миналата година Александър Зверев.

Всяка победа в груповата фаза носи 200 точки. Успех на полуфиналите – 400, а на финала – 500. Успех без нито едно поражение осигурява 1500 точки. Загубата на Надал от Зверев означава, че Джокович вече държи съдбата на първото място изцяло в ръцете си.

Ако сърбинът спечели титлата без да загуби мач в групите, то той ще завърши сезона като №1 без значение колко победи запише испанеца. Ето и още сценарии, при които Новак Джокович ще измести Рафаел Надал от лидерската позиция и ще завърши сезона като №1: 1. Джокович достига до финала с две победи в групата, Надал не записва нито една победа. 2.

Джокович достига до финала с три успеха в групата, Надал печелил максимум един успех. 3. Джокович печели титлата с една победа в групата, Надал печели максимум два мача. 4.

Джокович печели титлата с две победи в групата, Надал не достига до финал или достига до финал след само една победа в групата. 5. Джокович печели титлата с три победи в групата, Надал не достига до финала или достига до финала с максимум две победи в групата. Джокович е завършвал годината като №1 пет пъти до момента: 2011, 2012, 2014, 2015 и 2018.

Ако успее да го направи и тази година, той ще се изравни с идола си от детството Пийт Сампрас. В момента сърбинът дели втората позиция в класацията заедно с Джими Конърс и Роджър Федерер. Надал пък ще се опита да завърши сезона като №1 за пети път в кариерата си след 2008, 2010, 2013 и 2017. „Разбира се, че ще бъде страхотно да завърша сезона като №1 и да се изравня с Новак и Роджър.

Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да постигна тази цел“, каза испанецът в навечерието на финалите. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title