Почина Елена Пампулова-Бергоми

19 Апр., 2023
52 преглеждания

 

Почина Елена Пампулова-Бергоми

Почина Елена Пампулова-Бергоми

Почина Елена Пампулова-Бергоми

Почина Елена Пампулова-Бергоми. Елена е дъщеря на многократните републикански шампиони по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова. Тя има една титла от турнирите на WTA на сингъл и 3 на двойки, 12 титли от турнирите на ITF на сингъл и 8 на двойки. През 1996 г.

достига до номер 62 в световната ранглиста, припомня сайтът на БФ Тенис.Елена Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и единствената българска тенисистка, която е печелила титлата от турнир на WTA, освен трите сестри Малееви и Цветана Пиронкова. Софиянката триумфира на турнира в Сурабая (Индонезия) през 1994 година.Пампулова – Бергоми има участия в турнири от Големия шлем, както и в олимпийския турнир в Барселона през 1992-ра година.

През 1991 г. се омъжва за Аксел Вагнер, но на 25-годишна възраст остава вдовица.През юли 2006 г. Елена се омъжва за дългогодишния си приятел швейцареца Кристиян Бергоми.

През март 2008 г. се ражда синът им Алекс.Tennis24.bg изказва искрените си съболезнования към близките и семейството на Елена Пампулова-Бергоми.

Поклон пред светлата й памет!

Menu Title