Григор Димитров с отлично начало на Уимбълдън

5 Юли, 2023
52 преглеждания

 

Григор Димитров с отлично начало на Уимбълдън

Григор Димитров с отлично начало на Уимбълдън

Григор Димитров с отлично начало на Уимбълдън

Григор Димитров се класира с лекота за втория кръг на Уимбълдън. Най-добрият български тенисист победи на старта японеца Шо Шимабукуро с 6:1, 6:2, 6:1 в двубой, който по програма трябваше да се играе във вторник, но бе отложен с 24 часа заради дъждовното време над Лондон. Срещата беше прекъсвана на два пъти днес.Димитров започна силно и поведе с 5:1 в първия сет.

При този резултат срещата беше прекъсната заради дъжд. След около час пауза срещата беше подновена, Григор взе без проблеми подаването си, а след това и проби на старта на втората част. Преди началото на втория гейм играта беше спряна, тъй като двама протестиращи eкоактивисти нахлуха на корта и разпиляха части от пъзел и оранжеви конфети по корта. Минути по-късно отново заваля и мачът пак беше прекъснат.

При новото подновяване на играта Димитров проби още веднъж за 5:2, а след това на собствен сервис затвори втората част с 6:2.Българинът започна убедително и третата част и поведе с 2:0. След 2:1 Григор спечели четири поредни гейма, а с това и мача.Това беше победа №80 за Димитров в мач номер 130 в турнирите от Големия шлем.

Българинът ще играе във втория кръг срещу Федерико Кория от Аржентина или Иля Ивашка от Беларус.

Menu Title