Григор Димитров e на осминафинал в Шанхай

9 Окт., 2023
51 преглеждания

 

Григор Димитров e на осминафинал в Шанхай

Григор Димитров e на осминафинал в Шанхай

Григор Димитров e на осминафинал в Шанхай

Григор Димитров взе поредната си престижна победа със 7:6(6), 6:4 за час и 57 минути игра срещу световния номер 14 Карен Хачанов в третия кръг на “Мастърс”-а в Шанхай. Така българинът регистрира шестия си успех над противник от топ 20 в световната ранглиста за тази година, както и трета такава на твърди кортове след онези над Хуберт Хуркач и Холгер Руне. Хасковлията за пръв път достига до осминафинал на Мастерс 1000 от година насам, когато в Париж бе елиминиран от Карлос Алкарас. Сега испанецът отново ще му евентуалния съперинк в този етап от надпреварата.

Димитров спечели 80-минутния първи сет с тайбрек, в който трябваше да отразява сетбол, а преди това бе елиминирал и точки за пробив на съперника. При 2-0 в полза на Гришо в “дългия гейм” се наложи едночасово прекъсване заради дъжд. Въпреки, че централния корт в Шанхай има подвижен покрив организаторите закъсняха с пускането му и се стигна до намокрянето на тенис полето. Във втория сет българинът направи един пробив, което му бе достатъчно за крайния успех.

За отбелязване, е че той допусна само 4 точки в този сет при свое подаване. Димитров вече има 33 победи през 2023 г. и това е най-доброто му постижение в това отношение от 2017-а, когато завърши с 49. Рекордът му е от 2014-та – 50.

Участието в Шанхай е 91-ия му турнир в надпревари от най-високата категория на АТР, като има 121 спечелени мача в тях, като е десети по този показател сред активните тенисисти. Следващият противник на Димитров в Шанхай ще бъде Карлос Алкарас или Даниел Еванс, а мачът ще е в сряда (11 октомври).

Menu Title