Франсис Тиафо отказа участие на Sofia Open

1 Ное., 2023
46 преглеждания

 

Франсис Тиафо отказа участие на Sofia Open

Франсис Тиафо отказа участие на Sofia Open

Франсис Тиафо отказа участие на Sofia Open

Франсис Тиафо отказа участие на турнира Sofia Open 2023, който ще се състои от 4 до 11 ноември в „Арена София“ и зала „София“.25-годишният Тиафо, който е 14-и в световната ранглиста в момента, трябваше да бъде поставен под номер 2 според предварителните заявки, но реши да не се включи в надпреварата на твърда настилка в българската столица. Американецът направи силен сезон с титли в Хюстън на клей и в Щутгарт на трева, което му донесе и първо влизане в топ 10 през юни, когато прогресира до десетата позиция в класацията на АТП. През септември той достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Неговият сънародник Тейлър Фриц, който е номер 10 в света и трябваше да бъде водач в схемата на Sofia Open 2023, също почти сигурно няма да играе в българската столица. Фриц страда от разтежение на коремен мускул и вчера обяви, че се оттегля от надпреварата от сериите „Мастърс“ в Париж преди срещата си от втория кръг срещу Даниел Алтмайер (Германия).Фриц изостава с 250 точки от Холгер Руне (Дания), който заема последното място, даващо право на участие във Финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Торино. Американецът все още може да спечели тези 250 точки при спечелването на титлата в София, но ако Руне победи в срещата си срещу Доминик Тийм (Австрия) в Париж довечера, Фриц ще бъде елиминиран.

От надпреварата в София вече се отказаха Бен Шелтън (САЩ), 16-и в световната ранглиста, както и австралиецът Александър Вукич, 50-и в света. Те бяха заменени от Кристофър О′Конъл (Австралия) и Роберто Карбейес Баена (Испания).

Menu Title