Григор е на полуфинал в Париж след нова страхотна победа

3 Ное., 2023
68 преглеждания

 

Григор е на полуфинал в Париж след нова страхотна победа

Григор е на полуфинал в Париж след нова страхотна победа

Григор е на полуфинал в Париж след нова страхотна победа

Григор Димитров постигна четвърта великолепна победа и се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в зала от сериите „Мастърс“ 1000 във френската столица Париж с награден фонд 7.6 милиона евро. Българинът победи 6:1, 4:6, 6:4 №11 в света Хуберт Хуркач от Полша. Срещата продължи 1 час и 39 минути.

Това е четвърта победа от четири мача за Димитров срещу Хуркач.В първите три кръга Димитров елиминира №22 в света Лоренцо Музети (Италия), №3 Даниил Медведев (Русия) и №33 Александър Бублик (Казахстан).С този успех Григор заработи 360 точки за световната ранглиста, а за място на финала ще играе срещу №6 в света Стефанос Циципас (Гърция) или №15 Карен Хачанов (Русия).Димитров започна великолепно двубоя срещу Хуркач и поведе с 3:0.

Полякът успя да се запише за 1:3, но Григор направи нова серия от три печеливши гейма. Така Димитров спечели първия сет с 6:1 само 28 минути игра.Втората част премина без точки за пробив до 5:4 в полза на Хуркач. Тогава той поведе с 40-15 при сервис на Димитров и от първата си възможност изравни сетовете.

Българинът проби първи за 4:3 в третия решителен сет и запази преднината си за 6:4.Така Димитров се класира за втория си полуфинал за годината на турнир от сериите „Мастърс“ 1000. През месец октомври Димитров игра полуфинал на турнира сериите „Мастърс 1000“ в Шанхай.Също така Григор ще играе за втори път на полуфинал на Мастърс турнира в Париж.

През 2019 г. Григор загуби на полуфиналите от Новак Джокович.

Menu Title