Щруф се класира за 12-ия си полуфинал в Тура

9 Ное., 2023
64 преглеждания

 

Щруф се класира за 12-ия си полуфинал в Тура

Щруф се класира за 12-ия си полуфинал в Тура

Щруф се класира за 12-ия си полуфинал в Тура

Поставеният под №3 Ян-Ленард Щруф е първият, който се класира за полуфиналите на Sofia Open 2023. Германският тенисист записа драматичен успех в двубоя си срещу Фабиан Марожан (Унгария) – 7:6 (3), 4:6, 6:4 след два часа игра на централния корт в „Арена София“. Щруф започна двубоя с пробив на 0, но в ответния гейм на свой ред загуби подаването си и резултатът бе изравнен. Последваха геймове, които сервиращите печелеха с лекота и сетът трябваше да се реши с тайбрек.

В него 33-годишният германец се наложи със 7:3 точки. Втората част бе решена от един пробив, дело на Марожан в петия гейм. Финалният сет на срещата бе изпълнен с обрати. Марожан проби на старта и поведе с 2:0, но Щруф бързо изравни за 2:2, след което с втори пробив поведе с 5:3 и сервира за мача.

Марожан успя да върне пробива с гейм на 0, но загуби следващото си подаване, с което и мача. Благодарение на успеха Щруф се класира за 12-ия си полуфинал в световния тур и трети за сезона, след като по-рано през годината игра финали в Мадрид (загуби от Алкарас) и Щутгарт (загуби от Тиафо). За германеца това е първи полуфинал на турнир на твърд корт от две години насам (2021, Санкт Петербург, загуби от Фриц). Съперникът на Щруф на полуфиналите ще бъде определен от двубоя Джак Дрейпър (Великобритания) – Джем Илкел (Турция).

Menu Title