Синер сложи край на серията от 19 поредни победи на Джокович

15 Ное., 2023
62 преглеждания

 

Синер сложи край на серията от 19 поредни победи на Джокович

Синер сложи край на серията от 19 поредни победи на Джокович

Синер сложи край на серията от 19 поредни победи на Джокович

Яник Синер записа една от най-големите победи в кариерата си. Пред родна публика в Торино, италианецът се наложи със 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2) над световния №1 Новак Джокович и оглави класирането в „Зелената група“ на Финалите на АТП, макар все още да не е сигурен полуфиналист в надпреварата. Местният любимец успя да пробие за преднина 6:5 в първата част, след което сервирайки за сета взе подаването си на 0 и откри резултата. През втората част двамата опоненти сервираха на висота и нямаше точки за пробив.

Логично се стигна до тайбрек, в който Джокович се наложи със 7:5 точки, изпращайки развръзката на двубоя във финален сет. В него Синер и Ноле си размениха по един брейк и отново се стигна до тайбрек. Синер започна ударно и спечели първите 5 точки, след което затвори двубоя със 7:2 в своя полза. „Това е част от процеса.

Усещах, че съм много по-уверен във важните моменти“, коментира Синер след победата. „Мисля, че бях много смел и играх интелигентно в ключовите моменти, особено в третия сет. И двамата сервирахме много добре, така че нямаше много възможности пред посрещащия, но когато такива все пак се повяваха, и двамата бяхме на ниво“. „Изиграхме двубой на изключително високо ниво“, категоричен е Синер.

С успеха италианецът сложи край на серията от 19 последователни победи на Джокович, която започна още с титлата от Мастърс 1000 турнира в Синсинати в края на лятото. За Синер това бе и рекордна 59-та победа за сезона, което е най-добро постижение за италианец в Оупън ерата. Показателите му срещу Топ 10 играчите през сезона също са положителни: 10-5 победи. „Мисля, че голямата разлика дойде във важните моменти.

В тях той игра с повече кураж и напълно заслужи победата. Аз не бях достатъчно агресивен, достатъчно решителен. Предоставих му възможността да контролира разиграванията“, коментира Джокович. В последния кръг от групата Синер ще срещне Холгер Руне, докато Джокович ще играе с резервата Хуберт Хуркач, който замени контузения Стефанос Циципас.

Menu Title