Григор Димитров изнесе тенис лекция на Алтмайер

4 Ян., 2024
41 преглеждания

 

Григор Димитров изнесе тенис лекция на Алтмайер

Григор Димитров изнесе тенис лекция на Алтмайер

Григор Димитров изнесе тенис лекция на Алтмайер

Григор Димитров се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Бризбън, Австралия, който е от категория АТП 250. В двубой от втория кръг, най-добрият български тенисист се наложи с 6:1, 6:2 над Даниел Алтмайер (Германия). Това беше трета среща между двамата, като българинът продължава да бъде с перфектен баланс и няма загубен сет от този опонент. Двубоят продължи 67 минути, а за Григор победата е №20 в надпреварата.

Димитров започна двубоя на изключително ниво и след два пробива поведе с 5:0 гейма. Алтмайер успя да вземе веднъж подаването си, но за повече нямаше сили – 6:1 за Григор след 27 минути игра. През целия първи сет Димитров загуби една точна на свой сервис, при това след двойна грешка!Картината на корта не се промени особено през втората част.

Алтмайер откри сметката си след гейм на 15, но следващите 12 последователни точки бяха спечелени от Григор за преднина 3:1 гейма за българина. Нов пробив за Димитров му осигури аванс 5:2, след което със сервис на своя страна българинът приключи мача, обръщайки гейма от 15:40. На четвъртфиналите Григор Димитров ще срещне участващия с „уайлд кард“ австралиец Ринки Хиджиката, който по-рано тази сутрин победи в три сета чеха Томаш Махач – 5:7, 6:2, 7:6 (4). Малко по-късно днес Димитров ще излезе на корта и за четвъртфиналния си двубой на двойки.

Българинът си партнира със Себастиан Корда, а техни съперници днес ще бъдат вторите в схемата при дуетите Лойд Гласпуул (Великобритания) и Жан-Жулиен Рожер (Нидерландия).

Menu Title