Джокович пак загуби сет, но се измъкна сух

17 Ян., 2024
46 преглеждания

 

Джокович пак загуби сет, но се измъкна сух

Джокович пак загуби сет, но се измъкна сух

Джокович пак загуби сет, но се измъкна сух

Новак Джокович се класира за третия кръг на Australian Open, въпреки че отново загуби сет, както на старта срещу Дино Прижман. На „Род Лейвър Арина“ водачът в схемата се наложи над представителя на домакините Алексей Попирин с 6:3, 4:6, 7:6(4), 6:3 и записа 30-ата си поредна победа в състезанието.Сърбинът започна отлично двубоя и лесно взе първата част. Във втората настана спад в играта му и 43-ият в света австралиец се възползва от това.

Той проби за 3:1 и в деветия гейм сервираше за изравняване на сетовете. Точно тогава обаче ръката на Попирин се стегна и Джокович направи рибрейк, но в следващия гейм световният №1 допусна нов брейк, което му коства и сета.В третата част Попирин вдигна още повече нивото и в десетия гейм стигна до цели четири сетбола, но не успя. После се стигна до тайбрек в който 36-годишният белградчанин доминираше и спечели частта.

В заключителния сет австралиецът загуби увереност. Джокович проби за 4:2, а в седмия гейм пропиля три мачбола. В следващата игра на свой сервис той поведе с 40:0 и реализира общо петата си възможност да спечели двубоя.Следващият опонент на сърбина ще бъде Томас Мартин Ечевери от Аржентина, който отстрани Гаел Монфис от Франция с 6:4, 6:4, 6:4.

Menu Title