Иван Иванов с първа победа на турнир от Големия шлем

22 Ян., 2024
34 преглеждания

 

Иван Иванов с първа победа на турнир от Големия шлем

Иван Иванов с първа победа на турнир от Големия шлем

Иван Иванов с първа победа на турнир от Големия шлем

15-годишният Иван Иванов постигна първата си победа на турнир от Големия Шлем. Българинът се класира за втория кръг на двойки при юношите на Australian Open. Иванов и Серхио Планея от Испания победиха с 6:3, 7:6(5) Донгхюн Хуанг от Южна Корея и Егор Плешивцев от Русия. Във втория кръг Иванов и Ернандес ще играят срещу първите поставени Федерико Сина от Италия и Реи Сакамото от Япония.

Александър Василев и Уилям Винсигера от Швеция загубиха в първия кръг на двойки с 5:7, 3:6 от французите Тома Форел и Тео Папамаламис.Междувременно Йоана Константинова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките. Българката отстъпи с 2:6, 1:6 на първата поставена Рената Ямрихова от Чехия. Йоана продължава в турнира на двойки.

Константинова и Теодора Костович от Сърбия ще играят на осминафиналите срещу поставените под №7 Емерсън Джоунс от Австралия и Мика Стойсавлевич от Великобритания.Утре мачовете си от втория кръг на сингъл ще играят Анас Маздрашки и Ива Иванова.При юношите Анас Маздрашки ще играе срещу №15 в схемата Педро Родригес от Бразилия. На старта на основната схема Маздрашки елиминира с 6:4, 6:4 Андреа де Марки от Италия.

Това беше трета поредна победа за Анас на турнира. Преди този мач Маздрашки записа и две победи в квалификациите.Поставената под №16 при девойките Ива Иванова ще играе във втория кръг срещу Талия Кокинис от Австралия. В първия кръг Иванова направи обрат и победи с 4:6, 6:4, 6:1 Лаура Брункел от Дания.

За съжаление Ива няма да може да участва в турнира на двойки, а причината е контузия на партньорката и Глориана Наум от Бенин. Tреньор на българчетата за турнирите в Австралия от страна на БФТ е Серафим Грозев.

Menu Title