Приказката в Австралия за Боржеш и Казо приключи

22 Ян., 2024
25 преглеждания

 

Приказката в Австралия за Боржеш и Казо приключи

Приказката в Австралия за Боржеш и Казо приключи

Приказката в Австралия за Боржеш и Казо приключи

Нуно Боржеш и Артюр Казо отпаднаха на осминафиналите в Откритото първенство на Австралия. Португалецът, който в миналия кръг елиминира Григор Димитров, трябваше да признае превъзходството на номер 3 в световния тенис Даниил Медведев след 3:6, 6:7 (4), 7:5, 1:6. Руснакът сервираше за мача в третия сет и дори имаше два мачбола, с които да приключи, но направи серия от грешки, от които Боржеш се възползва, за да спечели частта 7:5. „Третият сет бе много физически, защото той игра агресивно.

Всеки път, когато пращах удар, който не беше дълбок, той го поемаше с цялата си сила, което беше много впечатляващо. Не играх достатъчно добре, пропуснах някои топки, направих грешки“, призна Медведев след мача. 27-годишният руснак, който достигна до финала в Мелбърн през 2021 и 2022, се класира за четвъртфиналите за трети път през последните 4 години. Той ще се срещне в следващата фаза с поляка Хуберт Хуркач, който сложи край на впечатляващия дебют на Australian Open на 21-годишния Артюр Казо със 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4.

Французинът бе под номер 122 в световната ранглиста преди първия турнир от Големия шлем и участва в него с „уайлд кард“, но ще заеме рекордно 86-о място при публикуването на новото класиране на АТР. При успех над Хуркач Даниил Медведев има реални шансове да се завърне на върха на световната ранглиста идния понеделник. За да се случи това, той трябва да спечели титлата в Мелбърн, а сегашният №1 Новак Джокович и №2 Карлос Алкарас да отпаднат преди полуфиналите. Ако Джокович и Алкарас се срещнат на финала, мачът за титлата ще определи и кой от тези двама играчи ще бъде начело на класацията в деня след приключването на първия за годината турнир от Големия шлем.

Menu Title