Яник Синер покори Австралия след шампионски обрат

28 Ян., 2024
37 преглеждания

 

Яник Синер покори Австралия след шампионски обрат

Яник Синер покори Австралия след шампионски обрат

Яник Синер покори Австралия след шампионски обрат

Яник Синер е новият шампион на Australian Open. В знаменит финал, 22-годишният италианец направи обрат срещу Даниил Медведев – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 след близо 4 часа игра. Титлата е първа за Синер от турнир от Големия шлем, като идва още в дебютното му участие в мейджър финал. Синер стана първият италианец, който печели трофея на единично в Мелбърн в историята на турнира до момента.

От своя страна Медведев участва за шести път във финал в Шлема, трети в Австралия, но остава „само“ с една титла – US Open 2021. Руснакът има за какво да съжалява, тъй като тотално контролираше действията на корта в първите два сета, но позволи на Синер да се върне и да го надиграе тактически, физически и ментално. Тенис емоциите в този и други големи спортни турнири пък винаги са гарантирани със sesame бонус код.Първият удар в откриващия сет направи Даниил Медведев, който в третия гейм стигна до три последователни точки за пробив (0-40).

Синер отрази първата, но при втория случай беше хитро извикан на мрежата и разминат от Медведев. Последва изключително бърз и убедителен сервис-гейм за руснака, който след около минутка игра взе подаването си на 0 и затвърди пробива за 3:1. Сервирайки за оставане в сета при 3:5 Синер отново се пропука. Италианецът направи няколко грешки, които му костваха изоставане 15:40, което автоматично означаваше два сетбол за Медведев.

22-годишният италианец успя да стигне до равенство, но следващите две точки отново бяха за Медведев, който след 36 минути игра и два осъществени пробива заслужено поведе в резултата с 6:3. Любопитен е фактът, че преди два срещу Новак Джокович, за 4 сета Яник Синер дори не допусна световния №1 да стигне до точка за пробив. А в откриващия гейм на финала загуби два пъти подаването си. Втората част започна по сходен начин.

Медведев взе откриващия гейм на 0 и сякаш показа, че няма какво да го спре днес, за да спечели втората си титла от Големия шлем. В истинско опълчение се превърна първият сервис-гейм на Синер във втория сет. След повече от 10 минути и отразени с мъка четири точки за пробив, двукратният победител от Sofia Open успя да измъкне подаването си. Логичното се случи в следващия сервис-гейм на италианеца, когато Медведев отново стигна до точка за пробив, която отрази с воле, изпълнено в близост до мрежата.

Руснакът „побърза“ за затвърди брейка с подаване на 0, което му осигури комфортна преднина 4:1 гейма. Последва още един убедителен пробив на 15, а сервирайки за сета Медведев на свой показа леки колебания и загуби подаването си за 5:2. Последва драматичен гейм за Медведев, в който той пропусна сетбол, след това трябваше да отразява и точка за връщане и на втория пробив, но се справи и в крайна сметка поведе с 2:0 сета – 6:3, 6:3. В третия сет Синер успя видимо да изравни играта.

Италианецът започна да сервира значително по-добре и точките за пробив пред Медведев изведнъж станаха мираж. В десетия гейм, сервирайки за изравняване на резултата, руснакът допусна сетбол, който бе реализиран от Синер – 6:4. Четвъртата част също започна гейм за гейм, като в началото пред Синер се откриха две точки за пробив, а пред Медведев една. Сетът се разви по абсолютно същия начин като третия – пробив в десетия гейм на Синер му осигури изравняване на резултата – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4 след повече от три часа игра!

Във финалния пети сет Синер проби в шестия гейм за преднина 4:2, реализирайки втория открил се пред него брейкпойнт. До края италианецът не трепна и подпечата първата си титла от Големия шлем.

Menu Title