Д-р Иво обяви края на кариерата си

21 Февр., 2024
17 преглеждания

 

Д-р Иво обяви края на кариерата си

Д-р Иво обяви края на кариерата си

Д-р Иво обяви края на кариерата си

Иво Карлович обяви, че прекратява състезателната си кариера на 44-годишна възраст. Като професионален тенисист той реализира повече от 13 хиляди аса.Силният сервис на високия 211 сантиметра Карлович и нетрадиционният му стил на игра причиниха проблеми на някои от най-големите имена в тениса. Той записа победи в две от трите си срещи с водача в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия.

След като за последно игра на турнира Индиън Уелс през 2021 година и с наближаването на 45-ия си рожден ден този месец, Иво Карлович потвърди оттеглянето си пред феновете в социалните медии.“Някои от вас забелязаха, че мина известно време откакто участвах в турнир и все още всеки ден ме питат дали и кога ще се върна в тура“, написа хърватинът и добави: „Съжалявам, че ще ви разочаровам, но с това писмо искам да го направя официално и най-накрая да обявя пенсионирането си.“Карлович стана професионалист през 2000 година и направи фурор в първия си мач от Големия шлем три години по-късно, побеждавайки защитаващия титлата си от „Уимбълдън“ Лейтън Хюит. Най-добрият му резултат на турнир от Големия шлем също дойде на „Уимбълдън“ през 2009-а, когато стигна до четвъртфиналите.

Той ще бъде запомнен от феновете и с дълголетието си в такъв тежък физически спорт, а със своите 13 728 аса отстъпва само на американеца Джон Иснър, който 14 470. Хърватинът направи и един от най-бързите сервиси в тениса – 251 км/ч в мач за Купа „Дейвис“ през 2011 година.Най-високото класиране в кариерата му е номер 14 през 2008-а. Карлович приключва кариерата си с осем титли на сметката си, последната от които през 2016 година.

Menu Title