Блокбастър в Индиън Уелс: Надал срещу Раонич на старта

5 Мар., 2024
50 преглеждания

 

Блокбастър в Индиън Уелс: Надал срещу Раонич на старта

Блокбастър в Индиън Уелс: Надал срещу Раонич на старта

Блокбастър в Индиън Уелс: Надал срещу Раонич на старта

Трикратният победител Рафаел Надал ще се изправи срещу бившия финалист от Уимбълдън Милош Раонич в един от най-интересните двубои от първия кръг на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. При последното си участие в Калифорния испанецът достигна до финала (отстъпи пред Тейлър Фриц). В преките двубои Надал води на Раонич с 8-2 победи, но представителят на Канада спечели единствения им сблъсък в пустинята – 4:6, 7:6 (10), 7:5 през 2015 г., когато достигна до полуфиналите.

За Матадора това ще бъде втори турнир за сезона, след като през януари достигна до четвъртфиналите на АТП 250 на твърди кортове в Бризбън. Григор Димитров срещу французин или квалификант във II кръг на Индиън УелсРаонич, бивш №3 в света, показа добра игра в първите си два турнира през сезона, но и в двата случая тялото му не издържа на физическото натоварване и тенисистът беше принуден да се откаже. През януари на Australian Open Раонич взе първия сет в двубоя си срещу Алекс Де Минор, но в началото на третата част се отказа. През февруари на АТП 500 в Ротердам канадецът записа победи над Йеспер Де Йонг и Александър Бублик, преди да се откаже на четвъртфиналите срещу бъдещия шампион Яник Синер.

Условията в Индиън Уелс отговарят отлично на стила на игра на Раонич, който при последните си 5 участия в Калифорния достигна веднъж до финал, три пъти до полуфинал и веднъж до четвъртфинал.Сблъсъкът между Надал и Раонич ще бъде във вечерната сесия в четвъртък, а победителят ще има нелеката задача да срещне във втория кръг №7 в схемата Холгер Руне. В Индиън Уелс за първи път от 5 години се завръща световният №1 Новак Джокович. Сърбинът ще срещне в първия си двубой Александър Вукич или тенисист от квалификациите.

В четвъртия кръг Ноле може да срещне американеца Томи Пол или носителят на две титли от началото на сезона Юго Юмбер, а на четвъртфиналите – Хуберт Хуркач. Шампионът от миналата година Карлос Алкарас, който е втори поставен в схемата, ще започне участието си в турнира с двубой срещу Люка Ван Аш или Матео Арналди. Синер по стъпките на Федерер и Джокович в Индиън УелсШампионът от Australian Open Яник Синер, който е в серия от 15 последователни победи, ще започне участието си срещу Танаси Кокинакис или Маркос Гирон. В четвъртия кръг италианецът може да срещне Бен Шелтън, а на четвъртфиналите – Андрей Рубльов.

ОСНОВНА СХЕМА В ИНДИЪН УЕЛС

Menu Title