Медведев си подпечата сблъсък с Григор след луд мач

12 Мар., 2024
20 преглеждания

 

Медведев си подпечата сблъсък с Григор след луд мач

Медведев си подпечата сблъсък с Григор след луд мач

Медведев си подпечата сблъсък с Григор след луд мач

Даниил Медведев се класира за IV кръг (осминафинал) на първия за сезона турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Руснакът се наложи с 6:4, 5:7, 6:3 над представителя на домакините Себастиан Корда в двубой, в който имаше общо 16 пробива. Медведев записа личен рекорд в 3-сетов мач, достигайки до 22 точки за пробив, като успя да реализира 9 от тях. Финалният сет предложи на зрителите 5 последователни пробива след 1:1 гейма, като Медведев първи успя да вземе подаването си за преднина 5:3.

В двубой, който предложи магия и лудост, финалистът от миналата година успя да се поздрави с успеха и да изравни на 2-2 серията срещу Корда, откогото загуби два пъти миналия сезон – на Australian Open и в Шанхай. Ако успее да извърви пътя до края и да спечели титлата в Индиън Уелс, Даниил Медведев ще оформи комплект от всички 6 турнири от Мастърс 1000 сериите, които се провеждат на твърди кортове. Той вече успя да триумфира в Маями 2023, Канада 2021, Синсинати 2019, Шанхай 2019 и Париж 2020. Освен това Медведев ще се изкачи до №2 в света, ако спечели трофея, а в същото време никой измежду Карлос Алкарас и Яник Синер не стигне до полуфиналите.

Срещу Корда руснакът сервира ужасно и допусна цели 10 двойни грешки. В следващия кръг Медведев ще се срещне с Григор Димитров, който по-рано през деня се наложи с 6:3, 6:3 над левичаря от Франция Адриан Манарино.

Menu Title