VSSport Open се завръща за четвърта поредна година

22 Мар., 2024
19 преглеждания

 

VSSport Open се завръща за четвърта поредна година

VSSport Open се завръща за четвърта поредна година

VSSport Open се завръща за четвърта поредна година

Един от най-мащабните тенис турнири за аматьори и любители в България – VSSport Open се завръща. Надпреварата ще се проведе за четвърта поредна година на кортовете на ТК „Ника“ в бургаския квартал Сарафово. Най-добрите аматьорски състезатели в България и любители от цялата страна ще се включат в битката за титлите в двата формата. Тази година мероприятието ще се проведе между 9 и 11 май, като участниците ще бъдат разделени в два формата.

В силния формат, организаторите отново очакват най-добрите аматьори в страната да се включат в битката и да се опитат да прекъснат хегемонията на трикратния победител Иван Притъргов. Двубоите ще започнат в петък, 9 май със срещи от груповата фаза при любителите. В събота започва битката в силния формат. Организаторите, които тази година си партнират с Община Бургас, в опит да направят турнира още по-добър обещават много изненади за участници и гости на турнира.

След като през годините в турнира взеха участие интересни имена като Красимир Балъков, Георги Чиликов, Георги Сърмов, Крум Савов и др. се очаква и тази година в битката да се включат любопитни гости от цялата страна, както и няколко участници от други страни. Състезателите ще бъдат разпределени в групи от по 4 състезатели, като най-добрите ще продължат в елиминационната фаза. „Очаквам и тази година да оправдаем очакванията на участниците.

Постарали сме се да осигурим прекрасни условия за всички и се надявам турнирът отново да се превърне в истински празник на тениса, но и на цял спортен Бургас. Интересът е огромен, като въпреки че не сме открили записването, вече има запитвания от много състезатели. Лично аз се надявам да продължим възходящата тенденция и турнирът да става все по-силен“, коментира пред Tennis24.bg един от организаторите Станко Минев.

Menu Title