Григор Димитров с фамозен обрат в Маями

24 Мар., 2024
18 преглеждания

 

Григор Димитров с фамозен обрат в Маями

Григор Димитров с фамозен обрат в Маями

Григор Димитров с фамозен обрат в Маями

Григор Димитров показа страхотен характер и се класира за третия кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями, който е с награден фонд от 8.995 милиона щатски долара. Поставеният под №11 българин направи обрат победи с 6:7(5), 7:6(5), 6:2 №44 в световната ранглиста Алехандро Табило от Чили. Срещата продължи 2 часа и 29 минути.

Димитров изоставаше с 2-5 точки в тайбрека на втория сет, но показа воля и характер за да обърне мача в своя полза.На 1/16-финалите Димитров ще играе срещу №56 в света Яник Ханфман от Германия.Българинът изостана с 0-40 при 3:4 в първия сет, но успя да вземе подаването си. От своя страна Григор не успя да стигне до нито една точка за пробив в първия сет.

Така се стигна до тайбрек. В него Димитров изостана с 4:6 точки и от втория си сетбол Табило спечели първата част.Димитров стигна до първите си три точки за пробив при 3:2 във втория сет, но не успя да се възползва. До края на сета нямаше нови възможности за пробив и се стигна до втори тайбрек.

В него Григор изостана с 2-5 точки, но успя да вземе следващите пет точки за 7:5.Димитров проби още в първия гейм на третия решителен сет, а след това направи още един брейк за 5:2. На собствен сервис Григор затвори мача в своя полза с 6:2.

Menu Title