Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями

28 Мар., 2024
21 преглеждания

 

Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями

Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями

Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями

Даниил Медредев си гарантира своеобразен мач реванш с Яник Синер на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями.Третият поставен в схемата руснак успя да удържи натиска на 22-рия в схемата Николас Джари и да го отстрани на четвъртфиналите. Медведев се наложи над чилиеца с 6:2, 7:6(7) за час и 42 минути игра.„Първият сет мислех, че играя на добро ниво, без да правя нищо допълнително, за да спечеля.

След това той започна да играе много по-добре, сервираше по-добре и беше само въпрос на няколко точки в тайбрека да изравни. Очаквах, че ще получи голяма подкрепа от чилийците и атмосферата беше добра“, коментира шампионът от миналата година Даниил Медведев.Той направи три непредизвикани грешки срещу 14 на Джари само в първия сет, преди чилиецът да се върне в мача и да се приближи на две точки от това да вземе втория сет в тайбрека.Медведев обаче успя да спечели и да удължи победната си серия на „Хард Рок Стейдиъм“ до девет мача и е на две победи от защита на титлата си в Маями.

Световният номер 4 в класацията на ATP си осигури полуфинал срещу Яник Синер в петък, от когото загуби на финала на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година.Двамата са изиграли досега 10 мача, като Медведев има 6 успеха. Любопитното е, че последните четири срещи бяха спечелени от Синер. Руснакът обаче спечели титлата в Маями миналата година именно след победа над италианеца.

„Той играе все по-добре и по-уверено. Когато изглежда, че има проблеми, той успява да намери решения, но това го могат шампионите. Да играя с него е голямо предизвикателство за мен и ще се опитам да дам 100 процента от себе си“, каза за своя опонент Медведев.

Menu Title