След Маями, Колинс спечели трофея и в Чарлстън

8 Апр., 2024
15 преглеждания

 

След Маями, Колинс спечели трофея и в Чарлстън

След Маями, Колинс спечели трофея и в Чарлстън

След Маями, Колинс спечели трофея и в Чарлстън

Американката Даниел Колинс спечели турнира на клей в Чарлстън (САЩ), който е от категория WTA 500 и е с награден фонд 922 573 долара. На финала Колинс победи убедително четвъртата в схемата Дария Касаткина (Русия) с 6:2, 6:1 за час и 19 минути игра.Американката доминира тотално в двата сета и спечели втора поредна титла след успеха си в Маями (WTA 1000) миналия месец. 30-годишната Колинс, която планира да прекрати състезателната си кариера в края на сезона, е в сензационна серия от 13 поредни победи.

Касаткина губи десети финал и пети пореден, като само през тази година отстъпи в три финала на турнирите в Аделаида и Абу Даби и сега в Чарлстън.„Изиграх много двубои в Маями, а сега и тук в Чарлстън. Конкретно в този турнир имаше случай, в който трябваше да изиграя два двубоя за ден, което не е никак лесно. Не помня някога да бях правила подобно нещо в професионалната ми кариера.

Мисля, че за последно ми се беше случила когато бях на 12 години“, коментира Колинс на пресконференцията след финала. „Да бъда въвлечена в подобно физическо предизвикателство, да бъда изправена пред границите на възможностите си и да се справя – това е нещо, което ми вдъхна много увереност. Изключително щастлива съм от нивото на игра, което демонстрирам. Фантастично е това, което ми се случи през последните две седмици“, добави Колинс.

Серията от 13 последователни победи е най-добрата в кариерата на Колинс до момента. Предишното ѝ върхово постижение беше 12 последователни успеха, които обаче не дойдоха в последователни седмици. Става въпрос за сезон 2021, когато Колинс спечели титлата на червените кортове в Палермо (Италия), след което триумфира и на хард в Сан Хосе (САЩ) и достигна до осминафиналите на турнира в Монреал.

Menu Title