Американски триумф в Хюстън

17 Апр., 2017
307 преглеждания

 

Американски триумф в Хюстън

Американски триумф в Хюстън

Американски триумф в Хюстън

Американски триумф в Хюстън Свързани турнири
US Men′s Clay Court ChampionshipСвързани играчи
Томас Белучи Стийв Джонсън Тагове
Стийв Джонсън Томас Белучи Хюстън 17-04-2017 09:50 | Станко Димов Поставеният под №4 Стийв Джонсън спечели титлата от турнира на клей в Хюстън. На финала представителят на домакините надделя с 6:4, 4:6, 7:6 (5) над бразилеца Томас Белучи. За Джонсън това е втора титла в кариерата, след като миналата година спечели турнира на трева в Бирмингам. Той си гарантира близо $100 000 от наградния фонд и 250 точки за ранглистата на АТР.

„Да спечеля на родна територия в момент, в който не се чувствам добре, е свидетелство за волята и конкурентоспособността”, коментира Джонсън, който простигна в Хюстън от Австралия, където взе участие в двубоите за Купа „Дейвис”. „Тялото ми е тотално изцедено след тази седмица. Имах голям късмет в края, че успях да спечеля двубоя”.Финалистът Белучи се размина с петата си титла и с възможността да стане първият тенисист след Мартин Веркерк (2004), който печели титла след 5 трисетови победи.

Бразилецът ще трябва да се задоволи с $50 000 и 150 точки за ранглистата. „Нямах крампи, но трудно щях да спечеля двубоя. Той (Джонсън) беше още по-зле във физически отношение, но пък игра невероятно. Малко съм разочарован от загубата, но от друга страна съм щастлив, че отново играх на финал”, коментира Белучи.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Ladies Open BielКатегория: ДругМясто на провеждане: Бийл, ШвейцарияНастилка: ТвърдаНаграден фонд: $226,750Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: Grand Prix Hassan IIКатегория: ДругМясто на провеждане: Маракеш, МарокоНастилка: КлейНаграден фонд: €540,310Official Website | Livescore Турнир на седмицата Турнир: US Men′s Clay Court ChampionshipКатегория: ДругМясто на провеждане: Хюстън, САЩНастилка: КлейНаграден фонд: $600,345Official Website | Livescore

Menu Title