Нова трудна, но сладка победа за Джокович

20 Апр., 2017
439 преглеждания

 

Нова трудна, но сладка победа за Джокович

Нова трудна, но сладка победа за Джокович

Нова трудна, но сладка победа за Джокович

Нова трудна, но сладка победа за Джокович Свързани турнири
Monte-Carlo Rolex MastersСвързани играчи
Новак Джокович Пабло Кареньо Буста Тагове
джокович ноле монте карло 20-04-2017 20:51 | Николай Драганов Драганов Световният №2 Новак Джокович записа нов сравнително труден, но пък сладък и ценен успех по пътя към трета титла от „Мастърс“ турнира в Монте Карло и едва втора през 2017 година. Ноле се класира за четвъртфинал след като успя да се наложи над Пабло Кареньо Буста след 6:2, 4:6, 6:4 в отделните части. Това бе втора победа от два мача помежду им за Джокович срещу 25-годишният Кареньо Буста. Единственият им предишен сблъсък отново беше в Монте Карло, но във втори кръг през 2014 година.

Испанецът може да е доволен, тъй като тогава успя да спечели едва един гейм и загуби катастрофално след 6:0, 6:1, докато днес оказа далеч повече съпротива на своя именит съперник. Кареньо Буста определено има за какво да съжалява в днешния мач. Той игра напълно равностойно до средата на първата част, като в първия гейм имаше три възможности да пробие сервиса на Ноле, но сърбинът се справи. На свой ред Кареньо Буста отрази два брейкбоа във втори гейм.

При резултат 3:2 за Джокович обаче испанецът изостана с 15:40 и този път Ноле се възползва още от първия си шанс, а след това спечели и следващите два гейма сравнително лесно за 6:2. Серията на Джокович се покачи до 6 поредни гейма след пробив и 2:0 на старта на втория сет, но в този момент испанецът успя да се възползва от колебанията или може би от отпускане на Джокович и на свой ред спечели пет поредни гейма, включително два пробива за 5:2. Ноле върна един от пробивите, а след това намали до 4:5, но от втория опит да затвори сета и при третия си сетбол, испанецът се справи и изравни – 6:4. Ноле първи стигна до пробив в решителния трети сет и успа да поведе с 4:2, но не успя да затвърди, Кареньо Буста на свой ред проби, а след това и затвърди за 4:4.

Последва много оспорван гейм, в който Джокович трябваше да спасява два скрити мачбола пред съперника. В крайна сметка сърбинът се справи, а Кареньо Буста не успя да превъзмогне разочарованието и на свой ред изостана с 30:40, което означаваше мачбол за Джокович, който се възползва и стигна до победата. Това е втори пореден труден успех за Джокович, след като във втори кръг той отстрани отново в три сета Жил Симон след 6:3, 3:6, 7:5.Следващият съперник на Джокович ще бъде световният №13 Давид Гофен.

Белгиецът се наложи над №9 в света Доминик Тийм в оспорван двубой след 7:6(4), 4:6, 6:3 и за първи път в своята кариера се класира за четвъртфинал в Монте Карло. 26-годишният Гофен вече води над три години по-младия си австрийски съперник с 6:3 в преките двубои помежду им. През миналата година Гофен бе спрян от испанец, но в трети кръг, като това бе Марсел Гранойерс. Любопитна подробност е, че след победата загубата на Кареньо Буста, Гофен се размина с пореден сблъсък с испанец в Монте Карло.

Преди загубата от Гранойерс през 2016 той бе надиграл други двама испанци в първите си два мача – Фелисиало Лопес и Фернандо Вердаско, а през тази година също вече имаше сблъсък с представител на Испания в лицето на Николас Алмагро, който беше победен след 7:5, 6:1. Алмагро и Гофен са се срещали още веднъж в Монте Карло – през 2013 година, а победата е испанеца. Друг испанец пък спира Гофен 2014 година в трети кръг и това е Томи Робредо. И ако сблъсъците с испанци в Княжеството вървят с променлив успех за Гофен, то това изобщо не важи за мачовете му с Джокович.

До този момент двамата са се срещари пет пъти, като при всеки един случай победата е на сметката на Ноле. Двамата има цели три сблъсъка на „Мастърс“ турнири – два пъти в Синсинати и веднъж в Маями, а последният им сблъсък беше на финалите на ATP през миналата година. Единствената им среща на клей пък е през 2013 година на „Ролан Гарос“, когато Джокович печели след 7:6(5), 6:4, 7:5. Сърбинът може да се похвали с цели 30 титли от „Мастърс“ надпревари, включително две в Монте Карло, докато най-доброто постижение на Гофен са два полуфинала – през миналата година в Маями и Индиън Уелс, загубени съответно от Джокович и Раонич.

При нова победа над Гофен Джокович ще се класира на полуфинал, където най-вероятно ще срещне Рафаел Надал, стига испанецът да не допусне изненада срещу Диего Шварцман. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore

Menu Title