Кафтанова иска да влезе в световната ранглиста

24 Апр., 2017
223 преглеждания

 

Кафтанова иска да влезе в световната ранглиста

Кафтанова иска да влезе в световната ранглиста

Кафтанова иска да влезе в световната ранглиста

Кафтанова иска да влезе в световната ранглиста Тагове

михаела кафтанова дема 24-04-2017 12:56 | Tennis24.bg Михаела Кафтанова навърши 18 в началото на април. От София е и тренира тенис вече 11 години. Започнала с 1-2 тренировки на седмица, но след като се запалила по този спорт, вече не може без него и без ежедневните занимания на корта.

За пръв път стъпила на кортовете на СК Дема и до ден днешен тренира и се състезава за този клуб. През миналата година Михаела спечели държавното по тенис в зала до 18 г. и тази титла засега остава най-ценната й. Има и две купи на двойки жени от държавните първенства през зимата и лятото, пета е на двойки от европейския шампионат.

Настоящата 2017-а е може би най-трудната досега за Михаела, тъй като е преходна за нея от девойки към жени. „Целта ми е да вляза в световната ранглиста, т.е. да спечеля първите си точки за нея“, споделя Кафтанова.

Наскоро тя участва на два ITF турнира до 18 г. у нас „за вработване за лятото“, както сама се изразява и вече се настройва за надпреварите при жените. Именно в този труден сезон тя си спечели финансова подкрепа по програмата „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ и ще може да направи по-спокойно важната крачка. Михаела е 11 клас в столичното 68 СОУ „Акад.

Никола Обрешков“, където е започнала още като първокласничка. „Учителите и съучениците ми много ми помагат, подкрепят ме“, споделя Кафтанова, която добре знае, че без това няма как да се справи и с тениса, и отсъствията покрай него. В свободното си време обича да чете книги и да слуша музика. Целият текст – прочетете тук!

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore

Menu Title