Надал не помнел първия си триумф в Пекин

10 Окт., 2017
224 преглеждания

 

Надал не помнел първия си триумф в Пекин

Надал не помнел първия си триумф в Пекин

Надал не помнел първия си триумф в Пекин

Рафаел Надал спечели 6-ата си титла за сезона, след като в неделя помете Ник Кириос с 6:2, 6:1 на финала на турнира в Пекин. За испанеца това беше втори триумф в надпреварата, която успя да спечели и преди 12 години. Рафа обаче каза, че почти не помни нищо от турнира тогава. „Това е важна победа за мен.

Последният път, когато успях да спечеля този турнир беше през 2005-а, сега е напълно различно. Даже не си спомням онзи триумф. Определено сега чувството е по-добро“, коментира Надал на пресконференцията след победата над Кириос. „Преди всичко турнирът сега е по-голям, в сравнение с 2005.

Сега е от категория 500, а тогава беше от 250. Всяка една титла, спечелена по-късно в кариерата е по-специална от тези, спечелени като по-млад. Имах много труден жребий. Когато видях схемата в началото на седмицата знаех, че ще трябва да играя на много високо ниво, ако искам да имам шанс тук.

Изкарах късмет в първия кръг (срещу Люка Пуй), когато спасих два мачбола. След този двубой мисля, че изиграх един от най-добрите си турнири от началото на годината. Играх стабилно през цялата седмица срещу много стойностни опоненти“. Испанецът стана 12-ият тенисист тази година, който успява да спечели титла, след като е спасил мачбол по-рано в надпреварата.

Menu Title