7 грешки, които ви пречат да имате тонизирано и стегнато тяло

19 Окт., 2017
218 преглеждания

 

7 грешки, които ви пречат да имате тонизирано и стегнато тяло

7 грешки, които ви пречат да имате тонизирано и стегнато тяло

7 грешки, които ви пречат да имате тонизирано и стегнато тяло

Дори и усърдните тренировки не могат да ви гарантират стегнато тяло и страхотен мускулен тонус, при допускането на едни и същи банални грешки. Колкото и мотивирани да сте, има едно много важно нещо и то е правилната информация за нещата, които правите, за да постигнете желаните резултати. Днес ще ви посоча какви са седемте най-често допускани грешки, с което вие ще повишите своята издръжливост, ще можете да тренирате по-интензивно, ще подобрите гъвкавостта и баланса си, а не на последно място, ще изградите чиста мускулатура.Грешка №1: Опитвате се да правите всичко самиДа, това е грешката на начинаещите, обуват си маратонки и тръгват да бягат или пък отиват във фитнеса, без програма, без да познават уредите, просто сядат и се опитват да разберат как се работи с тях.

Може мотивацията ви да бъде на ниво, но без програма и план на действие, нещата няма как да ви се получат. Потърсете помощ, включете се в групови тренировки, така ще си гарантирате, че ще се натоварите оптимално и ще започнете да виждате действителни резултати за по-кратко време.Грешка №2: Не смесвате достатъчно тренировкитеСледването на тренировъчна програма е първата страхотна стъпка в подобряване на тялото ви, но когато започнете да придобивате по-голяма увереност, трябва да започнете да променяте използваните упражнения, серии, повторения! Това се прави по една единствена причина – тялото се адаптира към тренировките, така че е важно да променяте нещата, за да стресирате мускулите си и да си гарантирате постоянен прогрес.

Предлагам ви и да опитате и с промяна на темпото на работа, бързо, средно и или бавно, всяко със своя уникален набор от предимства. Друг добър вариант е да смесвате серии с големи и с малки тежести, а също и с по-дълги или бързи повторения. Това ще ви гарантира, че ще включите мускулните влакна тип І и тип ІІ в тренировката си и ще извлечете най-доброто от тях.Грешка №3: Не приемате достатъчно протеиниКогато искате да оформите тялото си, първоначалната ви мисъл може да бъде да намалите приеманите калории, но всъщност трябва да се съсредоточите върху получаването на повече протеини.

Мускулите се възстановяват, използвайки аминокиселини, а те се получават при разграждането на протеините. Ако не приемате достатъчно от белтъчините, тогава вашите мускули трудно ще се адаптират към натоварванията и нарастването им ще бъде едва забележимо. А и няма да изглеждат тонизирани.Помислете за източници на протеини като яйца, пилешко, пуешко и други постни меса, а също така и за висококачествените протеини на прах!

Тъй като хората имат различни нужди от протеини, в зависимост от натоварването в тренировките и от собствената маса, средно 120 грама на ден може да се счита за оптимално като количество.Грешка №4: Не тренирате достатъчно като време и интензивностВремето и интензивността на тренировките вървят ръка за ръка. Ако правите някакво упражнение с малки гирички и след завършването на серията усещате, че не сте се затруднили, не мислете, че мускулите ви не се чувстват по същия начин. Същото важи и за тичането на пътека за половин час, при което едва сте се изпотили.

Шансовете да сте тонизирали мускулите си е нищожен.Времето и напрежението са двата най-големи фактора за изграждане на мускули, изгарянето на мазнини и получаването на онзи тонус на тялото, към който се стремите.Грешка №5: Прекаляване с консумацията на авокадоМоже би прекалено много залагате на авокадото, като източник на мазнини, но тази супер храна е колкото хранителна, толкова и калорична. Внимавайте с това, тъй като прекаляването с калориите няма да ви позволи да постигнете нищо значимо, независимо от времето прекарано в тренировки.

Грешка №6: Не пиете достатъчно водаТялото е съставено от 75% вода, така че е очевидно, че трябва да сте добре снабдени с тази течност, за да функционира тялото ви правилно. Ако не пиете достатъчно вода, дехидратацията на тялото води до редица фактори, които саботират прогреса ви, включително чувство за умора, бавен метаболизъм и постоянно чувство за глад. Мускулите ви не могат да се възстановят правилно след тежки тренировки, а дехидратацията не позволява на тялото да гори мазнините, което отрича цялата ви упорита работа. Ако тежите 80 килограма, минимумът на изпитата вода трябва да бъде 2 литра.

Грешка №7: Не си почивате достатъчноПериодите на почивка за от решаващо значение, не само за вашата физическа, но и за психологическата ви издръжливост. Когато тренирате усилено, по мускулите ви се получават леки разкъсвания, като при тяхното заздравяване води до нарастване на мускулната тъкан. В случай, че вие тренирате прекалено често, тогава тялото ви няма време да възстанови тези разкъсвания и не се получава нарастване и тонизиране на мускулите, а по-скоро те започват да се разпадат и ви поставят под голям риск от контузии.Правилното възстановяване означава достатъчно сън, като в този период се секретира и най-големи количества от човешкия хормон на растежа.

Всяка една от тези 7 грешки може да ви саботира, тъй като тяхното натрупване не само може да ви забави в постигането на резултати, но и да ви върне назад.Източник: Framar.bg.

Menu Title