Люка Пуй спря уникална серия на Цонга

31 Окт., 2017
391 преглеждания

 

Люка Пуй спря уникална серия на Цонга

Люка Пуй спря уникална серия на Цонга

Люка Пуй спря уникална серия на Цонга

Люка Пуй спечели титлита от турнира в зала във Виена. На финала французинът надви сънародника си Жо-Вилфред Цонга с 6:1, 6:4 за малко повече от час игра. През целия двубой Пуй сервира отлично и не загуби подаването си. За сметка на това той на два пъти проби Цонга в първия сет, а във втория го направи още веднъж.

Благодарение на успеха Пуй вече има 3 титли през сезона, а любопитното е, че те са спечелени на различни настилки – на клей в Будапеща, на трева в Щутгарт и хард във Виена. Няма друг играч през годината, който да се похвали с трофеи на три различни настилки!С успеха си Пуй сложи край на серията на Цонга от победи във финали през годината – 4:0. Жо-Вилфред пропусна възможността да спечели пети трофей за сезона – нещо, което не е правено от французин от 1991-а година (Ги Форже).

Загубата на Цонга го отдалечава чувствително и от финалите на АТР в Лондон. През цялата седмица във Виена Люка Пуй загуби само един сет – на полуфиналите срещу Кайл Едмънд. От началото на сезона французинът има 34 победи, което е изравнен личен рекорд.

Menu Title