Мечтан дебют за Григор Димитров (снимки)

13 Ное., 2017
314 преглеждания

 

Мечтан дебют за Григор Димитров (снимки)

Мечтан дебют за Григор Димитров (снимки)

Мечтан дебют за Григор Димитров (снимки)

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в ЛондонГригор Димитров дебютира по страхотен начин на финалите на АТР в Лондон. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета над Доминик Тийм (Австрия), в отделните части 6:3, 5:7, 7:5 след два 2 часа и 20 минути игра. Вторият двубой в групата е тази вечер между Рафаел Надал и Давид Гофен.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА LAP.BG ВИЖТЕ ТУК!Григор Димитров изигра безупречен първи сет, в който не позволи на Тийм да го затрудни, когато сервира. Българинът търпеливо изчаква своя момент и стигна до брейк за 4:2, след което нямаше никакъв проблем да вземе сета с 6:3 след 38 минути игра.

През втората част играта беше равностойна, като Григор първи стигна до брейкбол при 5:5. Българинът обаче не го реализира, след което беше наказан, защото в ответния гейм Тийм поведе с 40:0, след което направи пробив. Драматична беше и последната част на двубоя. Григор проби за 4:3, след което при 5:4 сервираше за мача.

Тийм обаче върна брейка за 5:5, след което отново българинът дръпна напред в резултата – 6:5 с пробив на нула. Сервирайки втори път за мача Григор пропусна два мачбола, но при третия беше безупречен – 7:5 и първа победа на финалите в Лондон.ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Menu Title