Григор Димитров с шанс да стане №3 в света

16 Ное., 2017
159 преглеждания

 

Григор Димитров с шанс да стане №3 в света

Григор Димитров с шанс да стане №3 в света

Григор Димитров с шанс да стане №3 в света

Страхотното представяне на Григор Димитров в Лондон може да му осигури ново рекордно класиране в ранглистата. Най-добрият български тенисист започна седмицата като №6 в света, негов личен рекорд, а успехът в понеделник над Доминик Тийм го изкачи до №4. Ако продължава с победите, Григор има реален шанс дори да приключи сезона като №3 в света, но за тази цел трябва да се случат няколко неща. Основен конкурент на родения в Хасково тенисист за тройката в ранглистата е друг участник на турнира британската столица – Александър Зверев.

Той също трябва да „помогне“ на Гришо, като загуби днешната си среща с Джак Сок. По този начин германецът ще отпадне от турнира.В момента разликата между Димитров (4050 т.) и Зверев (4610 т.

) е 560 точки. За всяка победа в турнира се дават по нови 200 точка, а само класирането на финал ще донесе още 400. Така, ако българинът играе в решителния мач в Лондон, активът му ще се увеличи до 4850 точки. При триумф в неделя (19 ноември) пък Гришо ще има 5350 точки, което му осигурява място сред най-добрите трима в ранглистата.

Годината като №1 за четвърти път в кариерата си ще завърши Рафаел Надал. Негов подгласник ще бъде Роджър Федерер.

Menu Title